Plantaardige Beyond Burger @Greenway

davdavdav

Het nieuwe hot item in de veganistische culinaire wereld is de Beyond Burger. Onlangs heeft Greenway de sappige burger gelanceerd. Deze is geheel veganistisch en past in het duurzame en gezonde marketingsstrategie van restaurantketen Greenway. De burger is gemaakt met de laatste technologie om een geheel diervriendelijke vlees te fabriceren dat geen vlees bevat.

De vestiging te Antwerpen heeft hetzelfde kenmerkend ecologisch vriendelijk thema met veelal houten meubilair en hippe kleuren. Er zijn zowel binnen als buiten plaatsen beschikbaar, hoewel de buitenbankjes enige handigheid vereisen vanwege de krappe meubilair plaatsing en hoge stoelen.

Uiteraard kwam ik voor de nieuwe Beyond Burger te proeven. De duurste burger, gemaakt op basis van erwten, aroma’s en rode bietensap op het Greenway menu wordt verkocht aan €13,50 per stuk zonder enige sidedish. Het is dan ook een volledig vullende maaltijd vanwege het hoge verzadigingsgevoel van de eiwitgepakte fake vlees. Niet enkel de burger is veganistisch, eveneens zijn het broodje en kaas met plantaardige ingrediënten samen gesteld. Initieel vond ik de burger wat aan de droge kant, maar hoe meer happen ik nam hoe lekkerder ik het begon te vinden. De vezelige textuur en uiterlijk lijkt enorm op dat van vlees. Het enige wat naar mijn idee nog iets beter kan, is om de burgervorm minder strak te maken zodat het er biologischer uit zou zien.

De andere Greenway items waarvan ik weet dat ze lekker zijn, zijn de ander burgers, de groentefrietjes en de guacamole met nacho’s.

Greenway is een keten dat blijft innoveren met als resultaat burgers die lijken op burgers zonder het in de traditionele zin ook te zijn. Het richt zich op een bepaalde doelgroep maar probeert anderen ook bewust te maken dat gezonde en duurzame voeding zeker ook lekker kan zijn.

Adres: Groenplaats 6, 2000 Antwerpen

♥♥♥♥♡Eten
♥♥♥♥♡Service
♥♥♥♡♡Prijs
♥♥♥♥♡Ervaring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s