Smaaktest: Becel Amandeldrink

davdav

Er is weer een nieuwe speler op de markt van plantaardige drinks, namelijk Becel. Recent heeft Becel vier nieuwe plantaardige dranken gelanceerd om aan de vraag van plantaardige veganistische drinks te voldoen. De dranken zijn Soja, Amandel, Vanille en Choco.

De basis voor de dranken is water en ze liggen allemaal rond de 50 calorieën per 100 ml. Becel prijst zijn drinks aan als vervanger van koemelk, aanbrenger van omega 3 afkomstig uit lijnzaad en het bevat 50% minder suiker (wat inderdaad klopt aangezien melk 4,8 g suiker bezit en de drinks 1,7 g). Daarnaast is het verrijkt met calcium, vitamine D, B2 en B12.

Het aparte aan de drinks met een smaakje is dat de Vanilledrink grotendeels gemaakt is van water met sojabonen en natuurlijk bourbon vanille aroma, terwijl de Chocodrink op basis van water, hazelnoot en mager cacaopoeder gemaakt is. De drank waar ik voornamelijk nieuwsgierig naar was en die het meest gepromoot wordt door Becel is de Amandeldrink.

De samenstelling ervan is Water, Amandel 2,5%, plantaardige oliën (zonnebloem, lijnzaad), suiker, stabilisatoren (gellangom, guargum), emulgator (zonnebloemlecithine), calciumzouten, zout, vitamines B2, B12 en D, natuurlijk aroma. Als we de ingrediënten bestuderen, kan er geconcludeerd worden dat het amandelsmakend water goed vetten aanbrengt en op smaak wordt gebracht met suiker. De andere ingrediënten dienen om de vloeistof samen te houden, de drank te bewaren en de vitamines zijn eraan toegevoegd om mensen te voorzien in hun vitamine-noden.

VOEDINGSWAARDE

Per 100ml
Energie 172 kJ/41 kcal
Vetten waarvan 3,5 g
– verzadigde 0,4 g
– enkelvoudig onverzadigde 1,4 g
– meervoudig onverzadigde 1,6 g
Koolhydraten 1,7 g
– waarvan suikers 1,7 g
Eiwitten 0,7 g
Zout 0,12 g
Vitamine B12 0,38 µg
Vitamine D 1,5 µg
Riboflavine (B2) 0,21 mg
Omega 3 (alfa-linoleenzuur) 0,3 g

De smaak van de Amandeldrink is uiteraard aan de waterachtige kant, anders was ook niet mogelijk geweest, maar met een licht amandelaroma. Het versatiele aan de drink is dat als je het gebruikt in een gerecht de amandelsmaak wegvalt, waardoor het inderdaad ter vervanging van koemelk gebruikt kan worden. Het enige wat Becel niet vermeld bij hun nieuwe producten, is dat het eiwitgehalte veel lager ligt als bij die van melk. De uitzonderingen hierop zijn de Sojadrink en Vanilledrink, terwijl ze toch allemaal aangeprezen worden als een bron van eiwit.

Heb jij de nieuwe drinks al ontdekt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s