Spicy Carrot Soup

davdavdav

Een grillige wind en een koude start van de dag. Het is echt herfstweer met nu al hier een daar een verkoudheid en lopende neus. De ideale periode om terug soep te beginnen eten. Iets waardoor je lekker warm wordt en ook een extra dosis vitaminen om je te weren tegen winterkwaaltjes.

Aangezien de maand oktober echt de maand is voor verse wortelen, heb ik een deel van mijn twee kilo aan wortelen gebruikt om soep van te maken. Een simpel basisrecept voor soep maar met een kruidige twist om er meer smaak en diepte aan toe voegen. Het is ideaal als avondmaal starter om de smaakpapillen wakker te maken of als hoofdmaaltijd met een stuk brood erbij.


Kruidige wortelsoep

Ingrediënten

3-4 grote winterwortelen
1/2 ui
2 tenen knoflook
1/2 bouillon blokje
2 takjes koriander
2 el gegrild komijnzaad
Zout, peper

Snijd de groenten in kleine stukken, voornamelijk de wortelen moeten klein gesneden zodat deze goed garen. In een soeppan, fruit eerst de ui en voeg iets later de knoflook erbij. Voeg de wortel toe en roer nog een minuut door vooraleer het water en bouillon erbij te gieten. Voeg water toe naar wens van de soepdikte, op het einde kan er alsnog aangelengd worden met water. Kook de soep gedurende 20 minuten of tot de wortels zacht zijn. Haal de soep van het vuur en mix deze. Voeg er de korianderblaadjes en komijnzaad aan toe en kruid naar smaak met peper en zout.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s