Stuffed Bell Peppers

davdavdav

Een van de voordelen van op jezelf wonen is toch wel dat je allerlei keukenexperimenten kunt uitvoeren. Zo kreeg ik ’s ochtends het idee om een gevilde paprika te maken als avondeten en ’s avonds deed ik dat dan ook gewoon. Een gevulde paprika perfect voor één persoon. Het koste wel wat meer moeite als een standaardmaaltijd, maar het was zeker wel leuk.

Eigenlijk maakt paprika niet eens deel uit van mijn voorkeursgroenten maar het is een ideale groente om te vullen vanwege de stevige vorm. Meestal wordt de paprika deels gekookt in een pan om daarna verder te garen in de oven, maar om energie te besparen heb ik de paprika langer gekookt in een pan tot deze zacht maar nog steeds knapperig was. Hierdoor heb ik energie bespaard en water want erna gebruikte ik het kookwater voor de Griekse pasta te bereiden.


Kruidige wortelsoep

Ingrediënten

1 paprika
30 g ongekookte Griekse pasta
1/4 courgette
1/4 ui
1,5el tomatenpasta
Mexicaanse kruidenmix

Was de paprika, snijd de top eraf en haal de pitten eruit. Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de paprika tot deze beetgaar is en haal deze uit de pan.
Haal de paprika eruit en kook de Griekse pasta volgens de bereidingswijze.
Snijd ondertussen de courgette en ui in kleine stukjes. In een koekenpan, bak de groenten tezamen met de tomatenpasta, Mexicaanse kruidenmix naar smaak en een lepel pastawater. Giet de pasta af, voeg er de saus aan toe en roer om.
Vul de paprika met het pastamengsel.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s