Veggie Nasi

davdavdav

Het zelfstandige leven heb ik nog niet geheel onder de knie. Waar voorheen mijn avondmaal altijd voor me werd gemaakt (dankje mam), ga ik tegenwoordig zelf jagen naar voeding in de winkel om daarna maaltijden te bereiden die in het beste geval mij voorzien van alle nodige voedingsstoffen. Geen simpele taak blijkt nu. De ene maaltijd is al gezonder als de andere en als er geen hoop meer is om iets degelijks bij elkaar te scharrelen dan wordt het een saaie boterham met pindakaas.

Een optimaal gezonde maaltijd bestaat voor mij uit (verse) groenten met een eiwitbron en aangevuld met iets van brood, pasta, rijst of andere koolhydraten. Hetgeen wat vooral een werkpunt is voor mij is om die eiwitten niet te vergeten. Vaak vereist dat al enige planning en dat moet nog een gewoonte worden. Het liefste open ik een blik kikkererwten om aan mijn plantaardige eiwitten te komen, maar dat past nou ook weer niet overal bij.

Een gerecht waar ik dan wel trots op was, hoewel het enorm gemakkelijk te maken is, was deze nasi gevuld met vele soorten groenten. Zowel gezond als vullend. Het ziet er ook zo vrolijk uit, wat perfect past in het kader van het oog wil ook iets. Hetgeen wat het echt helemaal zou afmaken is wat gesauteerde tofu, nogmaals een werkpunt van mij.


Groenten Nasi

Ingrediënten

30g ongekookte wilde rijst
(Diepgevroren) erwten
Wortelen
Maïs
Broccoli
sojasaus

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Terwijl snijd de wortelen en broccoli in kleine stukken en kook alle groenten beetgaar. Giet de rijst en de groenten af, breng de groenten over bij de rijst en meng. Serveer en breng op smaak met sojasaus.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s