Homemade Humus

dav
davdav

Huisgemaakte humus blijft voor eeuwig en altijd een favoriet van mij. Hoewel de winkelvarianten zeker ook lekker zijn, kan niets tegenop een huisgemaakte waar je zelf zo creatief of traditioneel de smaak kunt bepalen.

De traditionele humus is in mijn ogen degen met enkel kikkererwten, olijfolie, citroen en munt. Over de jaren heb ik echter al veel variatie aangebracht door te experimenteren met equivalenten van de traditionele ingrediënten. Zo veranderde ik de citroensap al weleens door limoensap of notenazijn. Andere malen verminderde ik de hoeveelheid olijfolie en lengde het aan met water voor een dunner maar nog steeds romig resultaat. De beste smaak krijg je met verse munt, maar in geval van nood werd het al eens gedroogde munt en of aangevuld met basilicum en peterselie.

Bosh, een vegan duo, maakt zeer inspirerende humus recepten met niet enkel kikkererwten maar ook zoete aardappel of wortel. In winkels vind je dan weer sneller een pittige of kerrie humus terug. Je kunt oneindig veel kanten op met humus en dat maakt het ook zo leuk.
Het is trouwens ook erg budgetvriendelijk en makkelijk te maken zolang je een blender hebt (maar met een vork gaat zelfs ook al is het dan eerder chunky).

sdr


Huisgemaakte humus

Ingrediënten

200g kikkererwten uit blik/pot
50 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
1/2 el citroensap
10 blaadjes munt
Peper en zout

Neem een kom of beker waar je later in kunt blenden. Was de kikkererwten en breng deze in de kom. Voeg er de olijfolie, gepelde knoflook, citroensap en munt aan toe. Zet er de blender op en maal tot het een romig geheel wordt. Kruid met peper en zout naar smaak.


Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s