Vegan vegetable wrap

davbtrdav

Een zeer gezonde en vullende maaltijd van wraps vol met verse groenten en humus.
In het verlengde van het vorige artikel over humus, ditmaal verwerkt in een makkelijk gerecht.
Het hoofdelement van het gerecht is de tarwe wrap, volkoren voor een verhoogd verzadigingsgevoel en hoger vezelgehalte, dit werd gevuld met verse groenten en een romige humus. De humus maakte ik hier met paprikapoeder om de smaak iets sterker uit te laten komen en de lichtjes rode kleur contrasteert mooi met het groen.

Op zich kun je elke groentesoort gebruiken in een wrap, aangezien de wrap vooral functioneert als een transportmiddel. Ik keek vooral naar wat er nog in mijn diepvries aanwezig was. Diepvriesgroenten zijn trouwens een goed alternatief voor geheel verse groenten omwille van het feit dat het verse groenten zijn die meteen van het veld worden ingevroren (soms met een korte blanchering voor kleurbehoud en tegen bacteriële groei). Er is een hoog nutriëntenbehoud en vaak zijn diepvriesgroenten goedkoper en makkelijk om mee te werken aangezien ze niet meer gewassen of gesneden moeten worden.

dav


Veganistische groentenwrap

Ingrediënten

Pak volkoren wraps
Zelfgemaakte humus
roosjes van 1/2 bloemkool
1 1/2 opscheplepels erwten
2 opscheplepels Brusselse spruiten
Handvol spinazie

In een grote pot, kook de bloemkool en spruiten gaar tot je erin kunt prikken. Giet deze af en breng de groenten over naar een reeds verhitte hapjespan (gebruik 1 eetlepel olijfolie). Voeg ook de erwten toe. Bak de groenten en roer af en toe zodat er niets aanbakt. Verwarm de wraps in de magnetron of pan zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Smeer de wraps in met een laag humus, leg er de spinazie op en schep er de groenten bovenop.

Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s