Spaghetti Tofunaise

hdrhdr

Zin in een gezonde spaghetti maar dan zonder dierlijk gehakt? Dat kan perfect met wat tofu en de juiste kruiden! Onlangs maakte ik mijn geheel eigen creatie van een gezondere spaghetti maaltijd met tofu gehakt zodanig gekruid dat het op gehakt leek en smaakte. Deze werd voedzamer gemaakt door voldoende groene en vezelrijke groenten toe te voegen.

Tofu is een zeer veelzijdig product, ideaal voor degene die geen vlees eten of af en toe eens willen vervangen. Het past bij zowat elke maaltijd naargelang de bereidingswijze. Je kunt het namelijk bakken, wokken, grillen, frituren,… noem maar op. Tofu heeft van zichzelf niet zozeer een sterke smaak, afhankelijk van de soort tofu die je gebruikt, maar het pakt juist makkelijk smaken over. Momenteel ben ik zelf nog volop aan het experimenteren met tofu dus als je nog tips hebt, laat maar horen!

hdr


Spaghetti Tofunaise

Ingrediënten

Volkoren pasta
Tofu
Shoarma kruiden
Paprikapoeder
Zwarte peper
Knoflookpoeder
Sojasaus
Diepvrieserwten
Tomaten uit blik
Champignons
Boerenkool

Kook de pasta volgens de instructies met een eetlepel olijfolie.
Snijd de tofu in kleine blokjes of brokkel in kleine delen. Breng de tofu over in een kom en voeg er shoarma kruiden en sojasaus aan toe naar smaak. Laat dit marineren terwijl je de groenten wast en snijdt. In een hapjespan op middelhoog vuur, bak de tofu tot deze een rul uitzicht krijgt. Voeg de tomaten uit blik, groenten en breng op smaak met de overige kruiden. Laat het geheel een tiental minuten sudderen of tot de champignons gaar zijn. Serveer de reeds afgegoten pasta met de saus.


Smakelijk

2 gedachtes over “Spaghetti Tofunaise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s